Емоції


Чому емоції нам заважають

Чи можна емоціям дозволяти брати над собою верх?

Коли ми входимо в стан емоційного дискомфорту, народжується проблема, ми не адекватно реагуємо на світ. Нам здається, що нас принизили, і що ми обов'язково повинні на це відреагувати.

 Але чи варто це робити, чи є необхідність реагувати на те що відбувається тільки в нашій душі? Адже отримавши інформацію, ми не тільки не отримали справжньої картини того, що відбувається, ми ще і пішли в цьому додумувати і будувати висновки на підставі своїх емоційних роздумів. Інакше ми стали залежні від своїх власних почуттів.

Мир залишаю вам, мій мир даю вам; не так, як світ дає, даю вам його. Хай не тривожиться серце ваше, і не страхається! (Иоан.14: 27)

Мир як форма спокою, стан в якому ми бачимо, що все не так як нам здається, ось що робить нас благочестивими і задоволеними. Прийняти слово від Господа як істину, погодиться що наші емоції не більше ніж реакція на те що ми не зовсім точно розуміємо, що ми обурені тим що нам здається. Побачити за лаштунками те що нас привело в бунтівний стан, допоможе нам знайти мир і спокій, а значить і врівноваженість. І у всьому цьому нам допомагає Святий Дух. Ось як звучить ширше цей текст:

Ісус же озвався до нього, кажучи: «Коли хтось мене любить, то й слово моє берегтиме і злюбить його мій Отець, і прийдемо ми до нього, і в ньому закладемо житло. А хто мене не любить, той і слова мої не береже. І слово, яке ви чуєте, не моє, лише Отця, який послав мене. Це мовив я до вас, коли з вами перебував. А Утішитель, Святий Дух, якого Отець в ім'я моє зішле, той навчить вас усього і все вам нагадає, що я сказав вам. Мир залишаю вам, мій мир даю вам; не так, як світ дає, даю вам його. Хай не тривожиться серце ваше, і не страхається! Ви бо чули, що сказав я вам: Відходжу і до вас повернуся. Коли б ви мене любили, то зраділи б, що я до Отця йду: Отець бо більший, ніж я. (Иоан.14: 23-28)

Дух Святий або по-іншому, той хто наповнює нас якщо ми належимо Господу, а значить знаючий серце людини, людини яка як нам здається завдала нам удар, що і привело нас в емоційний дискомфорт. Дух Святий заспокоїть нас, і дасть нам мир, дасть нам розуміння, що все не так як нам здається. Тому і радіють ті, хто вже побачив, як Господь через силу що послана нам, а дає без міри, змінює наш бунтівний дух на спокій і рівновагу.

542 Views